Ga mee op één van deze reizen

RESET

Combineer het allerbeste voor een drukbezet persoon als jij en krijg RESET.

Vrijdag 5 april 2019
We verzamelen op vrijdagmiddag om 17 uur bij de duinparkeerplaats op het einde van de Kwartellaan in Den Haag. Hier kan gratis geparkeerd worden. Reis je met openbaar vervoer dan loop je via bus- of tramhalte in maximaal tien minuutjes naar het vertrekpunt.

Voor wat extra energie krijg je hier een gezonde snack en maak je kennis met PULLKA. Komende drie dagen wordt PULLKA de basisvorm van bewegen. Deze beweegmethode is gebaseerd op het oudste transportmiddel van de mens: de slee. Al 7000 jaar wordt de slee gebruikt om op sneeuw, gras of zand spullen te vervoeren. Sinds begin 2018 is deze manier van bewegen doorontwikkeld tot een outdoor workout waar je op natuurlijke wijze jouw volledige lichaam traint. PULLKA-grondlegger Diederik Veerman is één van de trainers tijdens RESET en helpt je vrijdagmiddag met de uitrusting en een uitleg van PULLKA. Met je eigen spullen in de PULLKA-slee ga je in het spoor van Diederik op weg voor de eerste tocht. Binnen twee minuten zijn we midden in de prachtige natuur. In ongeveer anderhalf uur lopen we naar onze kampeerplek in Kijkduin. Daar staat chef-kok Michaël Pilozzi op ons te wachten met een voedzame biologische maaltijd. En natuurlijk is er tijd om je op te frissen en nader met elkaar kennis te maken. Dit werkt het beste als je jouw mobiel in je auto hebt achtergelaten of in ieder geval hebt uitgezet. Komende dagen draait het om jezelf te ontfocussen, om jezelf op te laden (en niet je telefoon:)… We duiken vrijdagavond op tijd in de slaapzakken. Zaterdag hebben we namelijk een gevarieerd programma met ontspannende en uitdagende activiteiten.

Zaterdag 6 april 2019
Zaterdagochtend zal de dag beginnen met een yoga-meditatie les onder leiding van Angelique van Vliet. Het weer is bepalend voor de invulling van deze sessie. Hierna zal een goed ontbijt voor ons klaarstaan omdat we deze dag een mooie maar flinke PULLKA-tocht zullen maken vanuit Hoek van Holland terug naar Scheveningen. Wat deze tocht juist op 6 april zo memorabel maakt, heb je inmiddels op vrijdagavond al gehoord van Diederik. Na het ontbijt zal ons transfer naar Hoek van Holland klaarstaan om ons weg te brengen. Voor de lange PULLKA-tocht hebben wij voor iedereen een lunch/snack-pakket gemaakt. Omdat je zelf goed de intensiteit van PULLKA kan bepalen, is de afstand van ongeveer achttien kilometer absoluut een fysieke uitdaging, maar zeker te doen. Trainers Diederik en Angelique begeleiden jullie bij deze grensverleggende PULLKA-sessie. Een transfer brengt ons bij het eindpunt, het Zuiderstrandtheater, weer terug naar het ‘basiskamp’ in Kijkduin. Bij terugkomst is er tijd om bij te komen en te douchen. Ook is er een mogelijkheid om mee te doen aan een cooling down / ontspanningsles. Op dat moment is chef-kok Michaël al geruime tijd bezig met de voorbereidingen van een uitgebreide, heerlijke en voedzame maaltijd. Na het diner geeft Angelique ‘s avonds een kleine presentatie over de ‘Wim Hof-methode’ om vast voor te bereiden voor de volgende dag. Angelique richtte een aantal jaar geleden het IJsbadhuis in Scheveningen op. Ze was hiermee een pionier van de ‘Wim Hof-methode’ en hierdoor inmiddels één van de meest ervaren instructeurs van Nederland.

Zondag 7 april 2019
Vandaag beginnen we de dag met de ‘Wim Hof-Adem-meditatie’. Voor de liefhebbers is er een ijsbad of duik in de zee. Dit tweede onderdeel is dus niet verplicht, maar zeker aan te bevelen.
Na de meditatie en ijssessie staat er voor de laatste keer een oergezond ontbijt klaar. Net zoals bij de andere maaltijden zijn biologische en zoveel mogelijk lokale producten de uitgangspunten. Na het ontbijt heeft ieder de tijd om de spullen in te pakken. Deze gaan weer in de PULLKA-slee voor de terugtocht. Nog eenmaal genieten we van het prachtige duin- en strandlandschap en belonen we onszelf met een heerlijke lunch op het strand. We zijn dan al vlakbij de plek waar we vrijdagmiddag zijn gestart met RESET. Na de lunch lopen we relaxed het laatste stukje terug naar de parkeerplaats aan de rand van de duinen. Dan is RESET voorbij, maar is jouw batterij zonder twijfel volledig opgeladen!

Programma in een notendop

Vrijdagavond
- 17.00 uur: Aankomst en welkom - 1ste Pullka- tocht naar kamppeerplaats - Diner - Kennismaking, introductie/achtergrond/theorie, verwachtingen/doelen voor het weekend, ontspannen/gezellig samenzijn

Zaterdag
- Yoga-meditatie les onder leiding Angelique van Vliet - Ontbijt - Pullka-tocht van Hoek van Holland naar Scheveningen op het strand - Cooling down / ontspanningssessie terug op de basecamp - Diner - Uitleg Wim Hof-methode door Angelique (oprichter ijsbadhuis Scheveningen) - Gezellig samenzijn

Zondag
- ‘Wim Hof-Adem-meditatie’ + ijsbad of duik in zee - Ontbijt - Spullen pakken en laatste Pullka-sessie - Lunch - Opgeladen naar huis!

Vertel me meer!

Mountainbikereis XtraBike4Peru

Deze spectaculaire mountainbike-expeditie start in het goed ontwikkelde en voortvarende Cuzco, de Heilige Vallei van de Inca’s, naar het arme en achtergestelde Ayacucho, waar de projecten van StartUp4kids worden uitgevoerd.

De expeditie trekt over bergpaadjes dwars door de kern van dit unieke gebied: startend vanaf ruim 4.000 hoogte, door weelderige nevelwouden en diepe dalen. Kortom, heel veel verschillende landschappen en ecosystemen waar Peru zo bekend om staat.

Onderweg verblijven we bij lokale gastfamilies of kamperen we midden in de natuur. Er zijn zeven fietsdagen, waarvan één optioneel. We fietsen 40 tot 70 kilometer per dag, grotendeels onverhard en afdalingen, al zitten er zeker lange, pittige beklimmingen tussen. Een GPS-route is beschikbaar, alsook een overzichtskaart in Google Earth met waypoints, afstanden en hoogtes, hoogtedoorsnedes van de route, afstandstabellen, etc. De reis is geheel verzorgd, inclusief complete kampeeruitrusting, kok, volgauto, gids/begeleider te motor, professionele mountainbikegids, SU4K-begeleiding, reservefietsen, accommodaties en alle maaltijden behalve in de grotere plaatsen, waar je zelf genoeg keuze hebt.

Naast de expeditie is er voldoende tijd om culturele sites te bezoeken, zoals de Machu Picchu en te genieten van de Peruaanse cultuur.

Vertel me meer!

Yoga-meditatiereis XtraZen4Nepal

Gedurende 13 dagen word je ondergedompeld in de Nepalese cultuur vanuit het thema waar Nepal zo bekend om staat; yoga en meditatie. Nepal is het geboorteland van boeddha, het is een land dat de hoogste bergen kent en een ontzettend warm en gastvrije bevolking. Een reis door Nepal zet al je zintuigen open; even loskomen van je dagelijkse routines en dichter komen bij jezelf…

Tijdens de reis ontdek je de Nepalese cultuur in de hoofdstad Kathmandu en daarbuiten. We vertrekken naar het beste meditatiecentrum van Nepal, waar we twee dagen verblijven en alles op het gebied van meditatie leren en de levenswijze van de monniken ervaren. In Dhulikhel maken we een hike, waarna we samen eten met monniken en verblijven in het klooster in Namobouddha. Ook ervaar je de prachtige natuur tijdens een drie uur durende mountainbike trip. We bezoeken lokale marktjes, ontmoeten de lokale bevolking waar we een kijkje mogen nemen bij hen thuis en waar we gezamenlijk lunchen. Gedurende de reis wordt de dag begonnen of afgesloten met een gepaste yoga- en meditatiesessie. Na 13 dagen zal je in rust en harmonie terugkomen in Nederland en kijk je met trots terug op de reis en hoe je hebt bijgedragen aan het leven van de kinderen in Nepal.

Vertel me meer!

Hardloopreis XtraRun4Ethiopia

“Ethiopiërs vereren hun hardloopkampioenen als helden. Hardlopen is voor Ethiopiërs een uiting van hun cultuur. Sommigen beoefenen de sport op hoog niveau en dromen van een carrière als professionele atleet, anderen zien het gewoon als een gezond ochtendritueel en een leuk tijdverdrijf. Door alle lagen van de bevolking heen is het een sport met betekenis; hardlopen verbroedert, overbrugt verschillen in afkomst en sociale status en zet Ethiopië internationaal op de kaart. Ze zijn trots op hun hardloopcultuur en dat laten ze je graag aan je zien!”

Vertel me meer!