320 km fietsen
Op grote hoogte in het Andesgebergte in de voetsporen van de Inca’s

Peru op een unieke wijze ervaren
Wat een uitdagende reisbestemming!

Een sociaal doel steunen
Bijdragen aan extra kansen voor kinderen in rurale gebieden van Peru

Over deze reis

Deze spectaculaire mountainbike-expeditie start in het goed ontwikkelde en voortvarende Cuzco, de Heilige Vallei van de Inca’s, naar het arme en achtergestelde Ayacucho, waar de projecten van StartUp4kids worden uitgevoerd.

De expeditie trekt over bergpaadjes dwars door de kern van dit unieke gebied: over hoge bergpassen tussen de 4.000 en 4.500m hoogte, door weelderige nevelwouden en zelfs diepe kloven van maar 1.000 hoogtemeters. Kortom, heel veel verschillende landschappen en ecosystemen waar Peru zo bekend om staat.

Onderweg verblijven we bij lokale gastfamilies of kamperen we midden in de natuur. Er zijn zeven fietsdagen, waarvan één optioneel. We fietsen 40 tot 70 kilometer per dag, grotendeels onverhard en afdalingen, al zitten er zeker lange, pittige beklimmingen tussen. Een GPS-route is beschikbaar, alsook een overzichtskaart in Google Earth met waypoints, afstanden en hoogtes, hoogtedoorsnedes van de route, afstandstabellen, etc. De reis is geheel verzorgd, inclusief complete kampeeruitrusting, kok, volgauto, gids/begeleider te motor, professionele mountainbikegids, SU4K-begeleiding, reservefietsen, accommodaties en alle maaltijden behalve in de grotere plaatsen, waar je zelf genoeg keuze hebt.

Naast de expeditie is er voldoende tijd om culturele sites te bezoeken, zoals de Machu Picchu en te genieten van de Peruaanse cultuur.

Onderwijs voor kinderen in rurale gebied Ayacucho in Peru

Middels deelname aan deze reis en jouw sponsorbijdrage wordt aanvullend onderwijs gefinancierd voor kinderen in rurale gebieden ter voorbereiding op financiële zelfstandigheid en ter vergroting van hun zelfvertrouwen. Zij ontdekken hun talenten en leren deze benutten, waardoor zij hun eigen toekomst kunnen creëren zoals zíj die wensen!

Tijdens deze reis maak je kennis met de scholen, kinderen en de docenten, zodat je met eigen ogen zal zien waar je sponsorgeld naar toe gaat en wat dit voor de kinderen daar betekent. Hiermee draag je bij aan de zelfredzaamheid van Peruaanse kinderen in de armste regio van Peru, het departement Ayacucho.

XtraBike4Peru is een initiatief van StartUp4kids die ernaar streeft wereldwijd sociaal achtergestelde kinderen extra scholing te bieden, waarmee ze leren zich te ontplooien, kansen te benutten en hun eigen dromen waar te maken.

Meer informatie vind je op https://www.startup4kids.nl/mountainbikereis-peru

Durf jij de uitdaging aan?
En wil je meer weten over het uitgebreide reisprogramma?

Neem contact met mij op!

Wanneer

  • Data: Zaterdag 18 mei t/m 1 juni 2019 & oktober 2019
  • Duur: 15 dagen, waarvan 7 dagen fietsen, bezoek culturele sites en projectbezoek

Locatie

  • Waar: Peru; Lima, Cuzco, Ollantaytambo, Huayopata, Huancacalle, Vilcabamba, Vilcashuaman, Vischongo
  • Aantal km: 320 km, tussen de 4.500 en 1.000 hoogtemeters

Deelnemen

  • Voor wie: Voor de recreatieve en fanatieke sporter die gewend is om een sportieve prestatie te leveren, avontuurlijk is en bij wil dragen aan een sociaal doel. Een goede basisconditie en enige ervaring met (technisch) mountainbiken is vereist.
  • Deelnemers: minimaal 8, maximaal 14 personen per reis
  • Inschrijving: Je kunt je inschrijven als individu, met een groep of met een bedrijfsteam

Testimonials

Interesse in deze reis?

Neem nu contact op