320 km fietsen
Op uiteenlopende hoogte in het Andesgebergte in de voetsporen van de Inca’s

Peru op een unieke wijze ervaren
Wat een uitdagende reisbestemming!

Een sociaal doel steunen
Bijdragen aan lokale communities en extra kansen voor kinderen in rurale gebieden van Peru

Over deze reis

Deze spectaculaire mountainbike-expeditie start in het goed ontwikkelde en voortvarende Cuzco, de Heilige Vallei van de Inca’s, naar het arme en achtergestelde Ayacucho, waar de projecten van StartUp4kids worden uitgevoerd.

De expeditie trekt over bergpaadjes dwars door de kern van dit unieke gebied: startend vanaf ruim 4.000 hoogte, door weelderige nevelwouden en diepe dalen. Kortom, heel veel verschillende landschappen en ecosystemen waar Peru zo bekend om staat.

Onderweg verblijven we bij lokale gastfamilies of kamperen we midden in de natuur. Er zijn zeven fietsdagen, waarvan één optioneel. We fietsen 40 tot 70 kilometer per dag, grotendeels onverhard en afdalingen, al zitten er zeker lange, pittige beklimmingen tussen. Een GPS-route is beschikbaar, alsook een overzichtskaart in Google Earth met waypoints, afstanden en hoogtes, hoogtedoorsnedes van de route, afstandstabellen, etc. De reis is geheel verzorgd, inclusief complete kampeeruitrusting, kok, volgauto, gids/begeleider te motor, professionele mountainbikegids, SU4K-begeleiding, reservefietsen, accommodaties en alle maaltijden behalve in de grotere plaatsen, waar je zelf genoeg keuze hebt.

Naast de expeditie is er voldoende tijd om culturele sites te bezoeken, zoals de Machu Picchu en te genieten van de Peruaanse cultuur.

Onderwijs voor kinderen in het rurale gebied Ayacucho in Peru

XtraBike4Peru is een initiatief van de StartUp4kids Foundation die ernaar streeft wereldwijd sociaal achtergestelde kinderen extra scholing te bieden, waarmee ze leren zich te ontplooien, kansen te benutten en hun eigen dromen waar te maken. Met deze reis draag je bij aan aanvullend onderwijs op sociaal, financieel en persoonlijk vlak voor Peruaanse kinderen in de armste regio van Peru, het departement Ayacucho. Dit onderwijs stimuleert hun zelfredzaamheid doordat hun kennis, zelfvertrouwen en bewustwording op deze gebieden worden vergroot, waardoor zij hun eigen toekomst kunnen creëren zoals zíj die wensen! Tijdens deze reis maak je kennis met de kinderen van StartUp4kids zodat je met eigen ogen zal zien wat het onderwijs voor de kinderen daar betekent.

Mocht jij je voor de uitdaging die je met jezelf aangaat op de fiets, extra willen inspannen voor deze kinderen, dan is het werven van sponsorgeld een mooi initiatief. Dit is geen verplichting, maar mag uiteraard wel!

Daarnaast wordt de reis uitgevoerd in samenwerking met een sociaal-maatschappelijke reisorganisatie die eco-toerisme hoog in het vaandel heeft staan om duurzaam toerisme te bevorderen.

Meer informatie vind je op https://www.startup4kids.nl/mountainbikereis-peru

Durf jij de uitdaging aan?
En wil je meer weten over het uitgebreide reisprogramma?

Neem contact met mij op!

Wanneer

 • Data:

  Zaterdag 5 t/m 19 oktober 2019 en mei en oktober 2020!

 • Duur:

  15 dagen, waarvan 7 dagen fietsen, bezoek culturele sites en projectbezoek

Locatie

 • Waar:

  Peru; Lima, Cuzco, Ollantaytambo, Huayopata, Huancacalle, Vilcabamba, Vilcashuaman, Vischongo

 • Aantal km:
  320 km, beginnend vanaf ruim 4.000m naar diepe dalen

Deelnemen

 • Voor wie:

  De mountainbike-expeditie is geschikt voor iedereen met een goede conditie en ervaring heeft met (technisch) mountainbiken. Je bent een gevorderde mountainbiker/fietser. Je beheerst de basistechnieken, hebt ervaring met klimmen en dalen op langere en technische stukken en je rijdt regelmatig mee in toertochten. Ervaring in de Ardennen of de Alpen is zeker een plus!

 • Deelnemers:

  minimaal 8, maximaal 14 personen per reis

 • Inschrijving:

  Je kunt je inschrijven als individu, met een groep of met een bedrijfsteam

Details

 • Partners:

Testimonials

Interesse in deze reis?

Neem nu contact op