Dagelijkse yoga- en meditatiesessies
In het geboorteland van Boeddha

Nepal op een unieke wijze ervaren
Wat een warme gastvrije bevolking en prachtige natuur

Een sociaal doel steunen
Bijdragen aan extra kansen voor weeskinderen in Nepal

Over deze reis

Gedurende 13 dagen word je ondergedompeld in de Nepalese cultuur vanuit het thema waar Nepal zo bekend om staat; yoga en meditatie. Nepal is het geboorteland van boeddha, het is een land dat de hoogste bergen kent en een ontzettend warm en gastvrije bevolking. Een reis door Nepal zet al je zintuigen open; even loskomen van je dagelijkse routines en dichter komen bij jezelf…

Tijdens de reis ontdek je de Nepalese cultuur in de hoofdstad Kathmandu en daarbuiten. We vertrekken naar het beste meditatiecentrum van Nepal, waar we twee dagen verblijven en alles op het gebied van meditatie leren en de levenswijze van de monniken ervaren. In Dhulikhel maken we een hike, waarna we samen eten met monniken en verblijven in het klooster in Namobouddha. Ook ervaar je de prachtige natuur tijdens een drie uur durende mountainbike trip. We bezoeken lokale marktjes, ontmoeten de lokale bevolking waar we een kijkje mogen nemen bij hen thuis en waar we gezamenlijk lunchen. Gedurende de reis wordt de dag begonnen of afgesloten met een gepaste yoga- en meditatiesessie. Na 13 dagen zal je in rust en harmonie terugkomen in Nederland en kijk je met trots terug op de reis en hoe je hebt bijgedragen aan het leven van de kinderen in Nepal.

Sociaal maatschappelijke en verantwoorde reis

XtraZen4Nepal is een initiatief van de StartUp4kids Foundation die ernaar streeft wereldwijd sociaal achtergestelde kinderen extra scholing te bieden, waarmee ze leren zich te ontplooien, kansen te benutten en hun eigen dromen waar te maken. Met deze reis draag je bij aan aanvullend onderwijs op sociaal financieel persoonlijk vlak, sociaal financieel persoonlijk vlak en sociaal financieel persoonlijk vlak voor zogenaamde “weeskinderen”, die onder valse beloften naar Kathmandu zijn gehaald en in zogenaamde weeshuizen terechtkomen waar op corrupte manier met geld wordt omgegaan. Dit onderwijs stimuleert hun zelfredzaamheid doordat hun kennis, zelfvertrouwen en bewustwording op deze gebieden worden vergroot.

Daarnaast wordt de reis uitgevoerd in samenwerking met een lokale sociaal-maatschappelijke reisorganisatie die eco-toerisme hoog in het vaandel heeft staan om duurzaam toerisme te bevorderen.
Tijdens deze reis maak je kennis met de kinderen van StartUp4kids en HECAC Children Home, een project van de reisorganisatie, zodat je met eigen ogen zal zien wat het onderwijs voor de kinderen daar betekent.

Meer informatie over de projecten van StartUp4kids vind je op https://www.startup4kids.nl/

Wil jij echt even tot jezelf komen?
Neem contact met mij op!

Wanneer

 • Data:

  Maart en oktober

 • Duur:

  13 dagen

Locatie

 • Waar:

  Nepal: Kathmandu, Dhulikhel, Namobouddha, Bhaktapur

Deelnemen

 • Voor wie:

  Iedereen die van yoga en meditatie houdt of ermee kennis wil maken, de authentieke Nepalese cultuur met haar oude en unieke beschaving en prachtige natuur wil leren kennen en sociaal-maatschappelijk bewust wilt reizen

 • Deelnemers:

  minimaal 8, maximaal 16 personen per reis

 • Inschrijving:

  Je kunt je inschrijven als individu, met een groep of met een bedrijfsteam

 • Partners:

Testimonials

Interesse in deze reis?

Neem nu contact op